De stem als uniek expressiemiddel

Een avontuurlijk en kleurrijk concert van de Arnhemse Soundmakers onder leiding van de Canadese dirigent Christine Duncan en Edisonwinnaars zangeres Ineke Vandoorn en gitarist Marc van Vugt. Het oneindig gevarieerd kleurenpalet van de Soundmakers, in combinatie met de sfeervolle songs van Ineke Vandoorn en Marc van Vugt, levert een concert op waarbij je gegarandeerd op het puntje van je stoel zit.

Spannend
Christine Duncan, speciaal voor dit project uit Canada overgekomen, weet als geen ander hoe je de mooiste klanken uit een groep zangers – en niet-zangers – tovert. Gedurende het hele weekend hebben de drie artiesten gewerkt met mensen die hun stem eens op een ander manier willen gebruiken. Een spannend experiment met dito resultaat.

Verbinding
Het Soundmakers-project, georganiseerd door Vandoorn en Van Vugt, vindt plaats in maar liefst drie steden: Arnhem, Den Bosch en Houten. Iedere groep geeft een eigen concert, en op zondag 21/1 is er een eindconcert inclusief opname in Houten, door alle Soundmakers samen.

Een project dat uiteraard helemaal in het straatje van Vocal Vibes ligt, we zijn dan ook blij en trots dat we de Arnhemse editie mogen organiseren en presenteren. En mede dankzij een subsidie van het VSB-fonds konden we ook een aantal muziekminnende bewoners van het AZC Arnhem gratis laten meedoen.

Wat is er mooier dan mensen uit alle hoeken van de samenleving te verbinden, via de universele taal die muziek heet?

Zelf meedoen als Soundmaker?
Je kunt je t/m donderdag 11 januari nog aanmelden voor dit unieke project!

informatie & tickets

Over de artiesten

Christine Duncan is de leider en oprichter van het Element Choir, ‘s werelds toonaangevende vocale improvisatiegroep uit Toronto. Vrij geïmproviseerd, maar gedirigeerd door Christine met behulp van haar eigen unieke handsignalen, creëert het koor vocale soundscapes die in dynamiek variëren van etherisch gefluister tot emotionele kreten. De leden van het koor zijn al even divers, met leden van verschillende leeftijden, achtergronden en muzikale niveaus. Christine heeft samengewerkt en opgetreden met een breed scala aan internationale artiesten zoals Hugh Fraser, Jean Martin, DB Boyko, Anthony Braxton, Kenny Wheeler, Rufus Reid, P.J. Perry, Ray Charles, Eugene Chadbourne, Nobuo Kubota en vele anderen. Ze was veertien jaar lang lid van de Vancouver Ensemble of Jazz Improvisation en speelde in diverse moderne muziekopera’s. In 1998 maakte CTV/BC Film een documentaire over Christine. Momenteel geeft ze les aan de Universiteit van Toronto.

Ineke Vandoorn & Marc van Vugt
Met sprookjesachtige klanken, funky arrangementen, moderne muziek met kronkelige harmonieën en droevig troostende liedjes verkennen Edison-winnaars zangeres Ineke Vandoorn en componist/gitarist Marc van Vugt de grenzen tussen improvisatie en compositie. Hun repertoire bestaat uit originele songs met eigen teksten, pure improvisaties en karakteristieke interpretaties van standards. Muziek die nog lang nagalmt in je hoofd.

Marc en Ineke brachten dertien cd’s uit. Hun originele aanpak bracht hen naar clubs en festivals over de hele wereld, waaronder Canada, USA, Frankrijk, Duitsland, Japan, Indonesië, Maleisië, Oostenrijk, Macedonië en Hongarije. Ze namen o.a. op met het Nederlands Metropole Orkest, deden een project met Het Nederlands Kamerkoor, en creëerden een geïmproviseerde opera met dichter Ingmar Heytze. Marc heeft sinds 2016 zijn eigen serie in het theater in Houten, waarin hij bekende gasten ontvangt. Marc en Ineke zijn beiden zeer ervaren docenten. Ineke’s 400 pagina’s tellende boek over zingen wordt beschouwd als een standaardwerk voor zangers.
www.inekevandoorn.com / www.marcvanvugt.com