Inspiratie, experiment en avontuur

Ben jij:
√ een zangliefhebber en/of theaterdier
√ nieuwsgierig, leergierig en open minded
√ in voor een onvergetelijk avontuur?

Doe mee aan het Soundmakers-project!

WAT
In het Soundmakers-project werk je met een groep vocale ‘soundmakers’ onder leiding van de Canadese dirigent en zangeres Christine Duncan in één weekend toe naar een uitvoering met Edison-winnaars zangeres Ineke Vandoorn en gitarist/componist Marc van Vugt. Het project vindt in drie steden plaats: Arnhem, Den Bosch en Houten. Deelnemers kiezen voor één stad waar ze repeteren en een uitvoering geven, en ter afsluiting komen de drie groepen samen voor een finaleconcert in Houten, inclusief concertopname.

#HOEDAN
Het Soundmakers-project draait helemaal om de menselijke stem, in al zijn veelzijdigheid. Tijdens de optredens improviseren de Soundmakers, gedirigeerd door de unieke handsignalen van Christine, met hun stem ‘soundscapes’ bij de muziek van Ineke en Marc. Denk aan allerlei klanken, ritmes, sferen; soms lieflijk en mysterieus, dan weer emotioneel en krachtig.

Er wordt van tevoren niets vastgelegd, zodat je echt in het moment kunt musiceren. Tijdens de voorbereidende repetities met de drie musici leer je ontzettend veel over de stem, improvisatie, samenwerking, luisteren en kleuren. Een unieke kans om mee te draaien in een professionele productie!

VOOR WIE
Iedereen die graag zingt, of op een andere manier met zijn/haar stem werkt is welkom. Dus ook niet-Nederlandstaligen. Het gaat om het luisteren naar elkaar, en samen ‘on the spot’ prachtige muziek maken. Leeftijd, achtergrond en muzikale ervaring zijn niet belangrijk, en je hoeft ook niet mooi te kunnen zingen. Christine Duncan heeft veel ervaring met deze werkwijze en zorgt voor een veilige en positieve sfeer. Zo ervaar je de kracht van muzikale verbinding en verbreed je tegelijk je vocale horizon.

Let op: Vocal Vibes heeft enkele GRATIS tickets beschikbaar voor bewoners van Arnhemse AZC’s; ben of ken je zo iemand, stuur ons een mailtje!

WANNEER EN WAAR
Het project wordt in januari 2024 in drie verschillende steden uitgevoerd. In Arnhem bestaat het project uit vier bijeenkomsten. De eerste drie bijeenkomsten vinden plaats op drie achtereenvolgende dagen. De laatste bijeenkomst vindt plaats aan het einde van het totale project, in de grote zaal van theater Aan de Slinger in Houten.

Dag 1 & 2: repetities
Op deze twee dagen vindt er een repetitie/workshop plaats van ieder 2,5 uur. We maken kennis met elkaar, gaan met Christien Duncan aan de slag, oefenen met de handgebaren en de geluiden en combineren dit met de composities van Marc en Ineke.

Dag 3: generale & concert 
Op de derde dag is er ’s middags een generale & soundcheck op een mooie concertlocatie (ntb) in Arnhem, gevolgd door het concert.

Dag 4: eindconcert & opname in Houten
Op dag vier vindt er als afsluiting een concertopname plaats in Houten met de Soundmakers uit de drie steden gezamenlijk. Samen creëren we een imposant geluidskoor!

Schema Soundmakers Arnhem
• Vr 12 jan 19.30-22u: repetitie Huis van Puck, Arnhem
• Za 13 jan 14-16.30u: repetitie Huis van Puck, Arnhem
• Zo 14 jan 13-17u: generale/soundcheck en concert (locatie ntb), Arnhem
• Zo 21 jan 11-16u: repetitie en concertopname met Soundmakers-groep Arnhem, Den Bosch en Houten in Aan de Slinger, Houten

Let’s join voices & make magic 💚

 

Komt meedoen in een andere stad je beter uit, of wil je iemand anders tippen?

 

Veel zingen = veel korting 😃
Word Actieve Vriend en boek dit project (en vrijwel ALLE andere activiteiten) direct met 20% korting!
De Vriendenkorting wordt toegepast in combinatie met een code bij het afrekenen.

Over de docenten

Christine Duncan is de leider en oprichter van het Element Choir, ‘s werelds toonaangevende vocale improvisatiegroep uit Toronto. Vrij geïmproviseerd, maar gedirigeerd door Christine met behulp van haar eigen unieke handsignalen, creëert het koor vocale soundscapes die in dynamiek variëren van etherisch gefluister tot emotionele kreten. De leden van het koor zijn al even divers, met leden van verschillende leeftijden, achtergronden en muzikale niveaus. Christine heeft samengewerkt en opgetreden met een breed scala aan internationale artiesten zoals Hugh Fraser, Jean Martin, DB Boyko, Anthony Braxton, Kenny Wheeler, Rufus Reid, P.J. Perry, Ray Charles, Eugene Chadbourne, Nobuo Kubota en vele anderen. Ze was veertien jaar lang lid van de Vancouver Ensemble of Jazz Improvisation en speelde in diverse moderne muziekopera’s. In 1998 maakte CTV/BC Film een documentaire over Christine. Momenteel geeft ze les aan de Universiteit van Toronto.

Ineke Vandoorn & Marc van Vugt
Met sprookjesachtige klanken, funky arrangementen, moderne muziek met kronkelige harmonieën en droevig troostende liedjes verkennen Edison-winnaars zangeres Ineke Vandoorn en componist/gitarist Marc van Vugt de grenzen tussen improvisatie en compositie. Hun repertoire bestaat uit originele songs met eigen teksten, pure improvisaties en karakteristieke interpretaties van standards. Muziek die nog lang nagalmt in je hoofd.

Marc en Ineke brachten dertien cd’s uit. Hun originele aanpak bracht hen naar clubs en festivals over de hele wereld, waaronder Canada, USA, Frankrijk, Duitsland, Japan, Indonesië, Maleisië, Oostenrijk, Macedonië en Hongarije. Ze namen o.a. op met het Nederlands Metropole Orkest, deden een project met Het Nederlands Kamerkoor, en creëerden een geïmproviseerde opera met dichter Ingmar Heytze. Marc heeft sinds 2016 zijn eigen serie in het theater in Houten, waarin hij bekende gasten ontvangt. Marc en Ineke zijn beiden zeer ervaren docenten. Ineke’s 400 pagina’s tellende boek over zingen wordt beschouwd als een standaardwerk voor zangers.
www.inekevandoorn.com / www.marcvanvugt.com

Over annulering

  • Bij minder dan 15 aanmeldingen gaat het project niet door en wordt je bijdrage teruggestort.
  • Bij annulering (vanuit de deelnemers) tot 4 weken van tevoren krijg je het gehele bedrag terug, tot 2 weken van tevoren de helft, en bij afmelding binnen twee weken voor aanvang is terugstorting niet mogelijk.